Kummin- och apelsinglaserad fläskkarré

Kummin- och apelsinglaserad fläskkarré

Gör så här

1. Bryn fläskkarré i smör, lägg upp i bleck.
2. Blanda sirap och apelsin med kummin.
3. Pensla karrén med glaseringen. Stek i ugn vid 175°C tills den har en kärntemperatur på 75°C Ös karrén med glaseringen under hela stektiden i ugn var 10:e minut. Låt vila när den är klar innan den skärs upp.
4. Fräs äpple och lök hastigt i het panna, slå upp i bunke. Blanda med crème fraiche när det har svalnat.
5. Blanda morötter, potatis, palsternacka, lök och smör, stek i bleck. Salta och peppra. Baka i ugn vid 160°C ca 25 min.

Serveringsportion: Fläskkarré 150 g, äppelcrème 100 g, rostade rotfrukter 215 g
Källa: Arla Köket Lunch 2:2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen