Kryddstekt kalkon med kikärtssallad och grönt ris

Kryddstekt kalkon med kikärtssallad och grönt ris

Gör så här

1. Krydda kalkonskivorna med kryddor och salt. Stek i smör och baka klart i ugn på 150°C i 10-12 min.
2. Blanda kikärtor, lök, gräslök och yoghurt. Smaksätt med spiskummin, curry, äppelcidervinäger, salt och peppar. Smaka av med en nypa socker.
3. Mixa persilja, matolja och vitlök till en slät puré. Skölj och skär sallat i små bitar och vänd i ris. Smaksätt med persilje- och vitlökspurén. Salta och peppra.

Serveringsportion ca: Kött 120 g, ris 120 g, kikärtor 100 g
Källa: Arla Köket Lätt-Lunch 1:2003

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen