Kroppkaksrulle från Blekinge

Kroppkaksrulle från Blekinge

Gör så här

1. Koka potatis och sönderdela den i en blandare.
2. Blanda potatis med ägg och vetemjöl. Om potatisen är vattnig, tillsätt då mera mjöl. Degen ska bli som en trolldeg. Salta och peppra.
3. Forma, med vattensköljda händer, potatissmeten till ca 7 cm höga rullar. Gör en djup skåra längs med rullarna.
4. Fräs hastigt färs och lök i smör. Smaka av med kryddpeppar, salt och peppar.
5. Fyll rullarna med färsen och täpp igen skåran. Man kan också fördela hälften av potatissmeten i bleck, lägga ett lager fyllning och bre över resten av smeten.
6. Koka i ånga i ugn ca 20 min. Skär i skivor och servera med smör och lingon.

Serveringsportion ca: Kroppkaka 200 g, smör 15 g, lingon 30 g
Källa: Arla Köket Senior nr 2 1999

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen