Kroppkakor med linser och svamp

Kroppkakor med linser och svamp

Gör så här

1. Fräs alla ingredienserna till fyllningen i smör. Smaka av med salt och peppar.
2. Blanda snabbt potatis, persilja, gräslök, mjöl och salt i blandaren med hjälp av vispen. Tillsätt äggen, några i taget. (Det är viktigt att potatisen är ordentligt varm.)
3. Forma degen till bullar. Tryck ut en urgröpning och lägg i fyllningen. Täpp igen med vattenblöta händer. Lägg kroppkakorna på hålbleck och koka dem i ånga i ugnen ca 30 min. (Degen kan också formas som en rulle. Tryck ut en kåra, lägg i fyllningen och täpp igen. Koka som ovan, men lite längre tid, 35-40 min beroende på rullens tjocklek. Skiva.)
4. Koka ihop ingredienserna till såsen. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Servera såsen till kroppkakorna, gärna med råkost.

Serveringsportion ca: Kroppkakor 3 st 300 g, sås 0,8 dl
Källa: Arla Köket Lunch 1:2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen