Kroppkaka med svampfyllning och skirat smör

Kroppkaka med svampfyllning och skirat smör

Gör så här

1. Stek champinjoner och lök i smör. Tillsätt spenat och äpple. Salta och peppre. Låt allt bli genomvarmt.
2. Blanda potatis, crème fraiche och ägg, smaka av med salt. Sikta mjöl under omrörning till en smidig deg.
3. Tryck ut hälften av degen på hålbleck med smörpapper. Fördela fyllningen därpå, men spara en cm till kanterna så att potatisen kan omsluta fyllningen. Tryck ihop kanterna väl.
4. Koka kroppkakorna i ugn på ånga 20-25 min. Stjälp över kroppkakan på bleck och skär i portionsbitar.
5. Servera med skirat smör och lingon.

Serveringsportion ca: 235 g, lingon 25 g, smör 15 g
Källa: Arla Köket Skola-Förskola 1:2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen