Krispig citronmousse

Krispig citronmousse

Gör så här

1. Smält choklad och blanda med pistagemandel och rispuffar. Häll i önskad form eller på ett bakplåtspapper och forma till önskad storlek. Låt stelna.
2. Lägg gelatinblad i kallt vatten.
3. Häll äggulor och citronskal i en vispkittel och sätt igång på låg växel. Koka vatten och socker till 121°. Slå sockerlagen över äggulorna under ständig vispning.
4. Lägg ned gelatinbladen och låt dem smälta med i den varma blandningen.
5. Vispa kallt på låg hastighet.
6. Blanda kvarg och grädde och vänd sist ned äggvispet,
7. Lägg rispkrispbottnar längst ned i glasen, varva mousse och bottnar. Toppa med riskrisp och frys in.
8. Tina i kyl ca 2-3 timmar innan servering. Toppa med färska hallon, pistagemandel och önskad chokladdekoration.

Serveringsportion ca: 110 g
Källa: Sweetlab

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen