Krämig polenta med timjanstekt kyckling

Krämig polenta med timjanstekt kyckling

Gör så här

Polenta:
1. Koka upp buljong, grädde och olivolja.
2. Tillsätt polenta under kraftig omrörning så att den ej klumpar sig. Låt sjuda under omrörning ca 40 min.
3. Rör ner kvarg, låt ej koka. Smaka av med salt och peppar.

Timjanstekt kyckling:
1. Fördela kycklingben på smorda bleck.
2. Blanda vitlök och timjan och blanda det med kycklingbenen. Salta och peppra. 3. Klicka över smöret och tillaga i 175ºC ca 20 min eller tills innertemperaturen är 70-75ºC.
4. Servera polentan med de timjanstekta kycklingbenen och sallad eller grönsaker.

Serveringsportion ca: Kycklingben 3 st, polenta 85 g
Källa: Kesella i New York

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen