Krämig grön ärtsoppa med myntayoghurt

Krämig grön ärtsoppa med myntayoghurt

Gör så här

1. Rör ihop ingredienserna till yoghurten. Ställ kallt tills servering.
2. Sautera lök och potatis i smör utan att de får färg. Slå på buljong och låt sjuda ca 30 min under lock.
3. Tillsätt ärtor och koka soppan ytterligare 6-7 min.
4. Mixa soppan slät med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
5. Servera soppan med myntayoghurt och gärna bröd och salladsbuffé.

Serveringsportion ca: Soppa 430 g, yoghurt 20 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen