Krämig fisksoppa med smak av tomat och örter

Krämig fisksoppa med smak av tomat och örter

Gör så här

1. Koka upp buljong, tomater och lök. Koka på svag värme ca 15 min. Red av med vetemjöl utrört i lite vätska och koka ca 5 min.
2. Tillsätt crème fraiche och smaka av med basilika, salt och peppar.
3. Koka potatis och fisk var för sig, gärna i ånga i ugn.
4. Lägg i potatis och fisk i tallriken vid servering och häll på het tomat- och basilikabuljong.

Ps. Potatis och fisk kan även kokas med buljongen från början. Soppan blir då mer puréaktig eftersom potatisen och fisken kommer att sönderdelas.

Serveringsportion: soppa ca 270 g
Källa: Arlaköket Skola nr 2 1999

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen