Köttfärstournedos med grillade tomater

Köttfärstournedos med grillade tomater

Gör så här

1. Blanda färsen med salt och peppar. Tillsätt ägg och mjölk. Blanda väl.
2. Forma två tunna biffar per porton. Lägg ihop dem två och två med leverpastej emellan, tryck till kanterna.
3. Bryn biffarna i smör på båda sidor. Efterstek ca 5 min på svag värme eller i ugn. Alternativt forma en biff per port. Tryck ner leverpastej i varje biff. Lägg på bleck, pensla med smör-&rapsolja. Stek i ugn, 200° ca 15 min.
4. Pensla tomathalvorna med lite smör-&rapsolja. Salta och peppra. Rosta i ugn, 225° ca 15 min. Garnera med persilja och timjan vid servering.
5. Servera med kokt potatis och gärna gräddsås och rönnbärsgelé.

Serveringsportion ca: Tournedos 100 g, tomater 80 g, potatis 150 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2004

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen