Köttfärslimpa med rotfruktsgratäng

Köttfärslimpa med rotfruktsgratäng

Gör så här

1. Lägg havregrynen i mjölk ca 15 min. Blanda grynen med ägg. Tillsätt övriga ingredienser till färsen. Forma färsen till limpor. Grädda i ugnen vid 150°C till en kärntemperatur av 70°C . Låt vila och skär sedan i skivor.
2. Koka rotfrukterna mjuka i grädde under lock. Smaka av med salt och peppar. Fördela i bleck. Strö över ost. Grädda i ugnen vid 175°C ca 20 min.
3. Servera köttfärslimpan med rotfruktsgratäng och sallad.

Serveringsportion: Köttfärslimpa ca 80 g, gratäng ca 150 g, sallad ca 50 g
Källa: ArlaKöket Junior nr 2 1999

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen