Köttfärslimpa "de luxe" med sirapskryddad palsternacka och spetskålssallad

Köttfärslimpa "de luxe" med sirapskryddad palsternacka och spetskålssallad

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till köttfärslimpan och forma till en limpa.
2. Tillaga i ugn, 120° till en innertemperatur på 65°. Höj temperaturen till 250°. Toppa limpan med ströbröd. Tillaga i ugn tills limpan är gyllenbrun och har en innertemperatur på 68°. Låt vila ca 10 min. Skär i skivor.
3. Blanda palsternacka med övriga ingredienser. Rosta i ugn, 175° ca 25 min.
4. Ånga kålen i ugn ca 30 min, kyl sedan i kallt vatten. Blanda kålen med resten av ingredienserna till salladen. Smaka av med salt och peppar.
Servera köttfärslimpan med sirapskryddad palsternacka och spetskålssallad.

Källa: Årets Kock 2012

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen