Körsbärsgratäng med chokladkräm

Körsbärsgratäng med chokladkräm

Gör så här

1. Smält choklad i vattenbad eller i mikro. Rör ner matyoghurt medan chokladen är varm. Låt svalna.
2. Vispa lätt ihop ägg, äggulor, socker och mjöl. Blanda ner crème fraiche och kvarg. Häll smeten i smorda och mjölade bleck. Fördela körbären därpå och strö över lite socker.
4. Grädda i ugn på 200°C ca 20 min.
5. Servera gärna gratängen varm med en klick chokladkräm.

Serveringportion ca: Gratäng 130 g, chokladkräm 50 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen