Kokt torsk med ägg-och persiljesås

Kokt torsk med ägg-och persiljesås

Gör så här

1. Dela torskfiléerna i portionsbitar och lägg dem i bleck. Salta och peppar.
2. Koka fisken i ugnen i ånga, 75º till en kärntemperatur av 65º.
3. Koka potatis, morötter och kålrötter var för sig.
4. Mal morötterna och kålrötter, mosa potatisen i blandaren.
5. Tillsätt rotfrukterna i potatisen. Späd med mjölk och tillsätt smöret. Smaka av med salt och peppar.
6. Koka upp buljong. Red av mer vetemjöl utrört i vätska. Sjud ca 5 min.
7. Tillsätt grädden. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.
8. Tillsätt persilja och ägg strax före serveringstillfället.

Serveringsportion ca: Fisk 120 g, mos 250 g, sås 95 g
Källa: Det ska vara gott att bli gammal

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen