Kokossorbetbollar med guavazabaglione

Kokossorbetbollar med guavazabaglione

Gör så här

1. Reducera guavapurén till 150 g till zabaglionen. Kyl ner. Blötlägg gelatinbladet i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter. Koka sockerlag till 121°C. Vispa äggula i maskin. Häll sockerlagen i en tunn stråle över äggulan under vispning. Tillsätt det avrunna gelatinbladet i äggulevispet och vispa zabaglionen kall. Blanda grädde med guavapuré och limesaft. Vänd försiktigt ner i den kalla zabaglionen.
2. Karamellisera kokosen genom att koka socker och vatten till 119°C. Tillsätt kokos och karamellisera till gyllenbrun färg. Häll ut på silpatform.
3. Blötlägg gelatinbladet till sorbeten i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter. Blanda kokospuré och sockerlag. Smält det avrunna gelatinbladet med lite av kokoslagen. Rör ner i resterande kokoslag. Tillsätt citronsaft och matyoghurt. Kör blandningen i glassmaskin och fyll upp i små silikonformar. Frys in.
4. Lägg ihop glassarna, två och två, till bollar. Rulla dem i karamelliserad kokos och sätt i cocktailpinnar. Servera zabaglionen i skål vid sidan av.


Serveringsportion:
Källa: Dessertakademien 2004

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen