Kokoskaka med grapekompott

Kokoskaka med grapekompott

Gör så här

1. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget. Vispa kraftigt.
2. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner kvarg i äggsmeten.
3. Tillsätt mjölblandningen, äpple och kokos.
4. Fördela i smorda och bröade bleck eller formar. Grädda i ugnen vid 150° (låg fläkt) ca 1 tim. Låt svalna. Skär ut portionsbitar.
5. Koka grape, citron och socker ca 3 min. Red av med majsstärkelse. Smaka av med ingefära och kanel. Kyl.

Serveringsportion ca: Kaka 120 g, kompott 80 g
Källa: Arla Köket Senior nr 2 2001

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen