Kibbet Samak - Fiskgratäng från Irak

Kibbet Samak - Fiskgratäng från Irak

Gör så här

1. Lägg matvete eller bulgur i vatten ca 30 min. Fräs lök och saffran i smör. Låt svaln.
2. Kör fiskfilé och ägg i mixer. Tillsätt grädde, lite i taget. Det är viktigt att fisk, ägg och grädde har kylskåpstemperatur. Tillsätt matvete eller bulgur. Blanda färsen med lökfräset, koriander och apelsinskal. Smaka av med salt och peppar.
3. Fördela färsen i formar eller bleck. Grädda i ugnen vid 175° ca 20 min.
4. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda riset med smör och persilja.

(1 bleck ger ca 25 portioner.)

Serveringsportion ca: Fiskgratäng 160 g, ris 120 g
Källa: Arla Köket Junior 1:2001

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen