Keftabullar i paprikasås med grönsakscous-cous

Keftabullar i paprikasås med grönsakscous-cous

Gör så här

1. Låt havregrynen svälla i grädde ca 15 min.
2. Blanda alla ingredienserna till keftabullarna. Smaka av med kryddor, salt och peppar.
3. Forma med hjälp av en lite slev bullar à 70 g. Lägg dem i bleck och stek dem i ugn, 150° till en kärntemperatur av 70°.
4. Fräs lök och vitlök i smör, tillsätt paprika och buljong. Koka upp. Red av med vetemjöl utrörd i lite vätska, sjud ca 5 min.
5. Tillsätt grädde och sjud 10 min. Smaka av med persilja, ingefära, salt och peppar.
6. Slå het buljong på couscousgrynen och låt dem svälla.
7. Ångkoka grönsakerna i hålbleck i ugnen.
8. Blanda smöret med grynen, smula ner grynmassan med hjälp av t ex en hålslev.
9. Blanda grynen med grönsakerna, smaka av med salt och peppar.

Serveringsportion ca: Keftabullar 130 g, sås 100 g, couscous 200 g
Källa: VIP-Boken 2

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen