Kebabgrytan är en omtyckt rätt av skoleleverna. Den här serveras med ris och hembakt pitabröd. Grytan kokas endast fem minuter och kan sedan värmas upp igen innan servering. 
Specialkost: Går att göra laktosfri genom att använda laktosfria produkter.

Kebabgryta med hembakat pitabröd

Kebabgrytan är en omtyckt rätt av skoleleverna. Den här serveras med ris och hembakt pitabröd. Grytan kokas endast fem minuter och kan sedan värmas upp igen innan servering. Specialkost: Går att göra laktosfri genom att använda laktosfria produkter.

Gör så här

  • Pitabröd:

    • Blanda vatten, jäst och socker till pitabrödet. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg.
    • Forma degen till runda bullar och kavla ut till runda kakor. Lägg dem på plåtar och låt jäsa ca 20 min.
    • Grädda i ugn, 225° i 4-6 min. Låt svalna under bakduk.
  • Gryta:

    • Koka ihop lök, tomat och salsasås ca 5 min. Späd med buljong. Tillsätt tacokrydda, kebabkött och crème fraiche. Koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
    • Koka riset och servera till grytan, gärna med sallad och olika grönsaker.