Kebabgryta med hembakat pitabröd

Kebabgryta med hembakat pitabröd

Gör så här

1. Blanda vatten, jäst och socker till pitabrödet. Tillsätt mjöl och arbeta till en deg.
2. Forma till runda bullar (25/100 st) och kavla ut till runda kakor.
3. Lägg dem på bleck och låt jäsa ca 20 min.
4. Grädda i ugnen vid 225°C ca 4 min. Låt svalna.
5. Koka ihop lök, tomat och salsasås ca 5 min. Späd med buljong.
6. Tillsätt krydda, kebabskav och crème fraiche. Koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera med ris, sallad och gärna olika grönsaker.

Serveringsportion ca: Pitabröd 1 st, kebabgryta 130 g, ris 150 g
Källa: Arla Köket Skola 2:2001

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen