Kebabgrytan är en omtyckt rätt av skoleleverna. Den här serveras med hembakt pitabröd. Grytan kokas endast tio minuter och kan sedan värmas upp igen innan servering.

Kebabgryta med hembakat pitabröd

Kebabgrytan är en omtyckt rätt av skoleleverna. Den här serveras med hembakt pitabröd. Grytan kokas endast tio minuter och kan sedan värmas upp igen innan servering.

Gör så här

  • Pitabröd:

    • Blanda vatten, jäst, socker och salt till pitabrödet. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg.
    • Forma degen till runda bullar à ca 75 g och kavla ut till runda kakor. Lägg dem på plåtar och låt jäsa ca 20 min.
    • Grädda i ugn på 225° i 4-6 min. Låt svalna under bakduk.
  • Kebbsås:

    • Blanda gräddfilen med finriven vitlök och smaka av med salt.
  • Gryta:

    • Koka ihop tomat, lök och salsasås ca 5 min. Späd med buljongen.
    • Tillsätt kebabkrydda, kebabkött och crème fraiche. Koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
    • Servera grytan i pitabröd med t ex strimlad sallad, tomater, rödlök och fefferoni. Ringla över kababsåsen.