Karré med smörstekt svamp och rödbetsfräs

Karré med smörstekt svamp och rödbetsfräs

Gör så här

1. Putsa och bind upp karrén om det behövs. Blanda koriander, soja och peppar. Stek köttet i ugn, 125° till en kärntemperatur av 80°.
2. Pensla köttet med halva mängden glaze efter halva stektiden och med resterande glaze strax innan köttet är klart.
3. Låt köttet vila ca 20 min. Skiva, men ej för tunt.
4. Fräs svampen i torr, het panna. Lite vatten kan tillsättas om det blir för torrt innan svampen släpper vätska. När vattnet från svampen ångat bort tillsätt smör. Svampens aromämnen utvecklas med hjälp av smöret. Tillsätt vitlök och persilja. Fräs i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Fräs rödbetor och lök i smör. Tillsätt grädde och ev lite vatten. Låt puttra under lock tills rödbetorna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera med kokt potatis.

Tips: Stekning vid låga temperaturer och kontroll på köttets kärntemperatur ger lägre lättnad, ett saftigare kött med en finare snittyta.

Serveringsportion ca: Karré 100 g, smörstekt svamp 80 g, rödbetsfräs 60 g, potatis 200 g
Källa: ArlaKöket Lunch nr 2 -99

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen