Karelsk stek med rotfrukts- och sirapslåda

Karelsk stek med rotfrukts- och sirapslåda

Gör så här

1. Blanda och fördela köttet i bleck. Tillsätt buljong och lagerblad. Koka i ugn vid 125° ca 1 timme. Smaka av med salt, peppar och bladpersilja. Ta ut ur ugn och låt vila med lock ca 15 min. Köttet kan även kokas i gryta med buljong på svag värme, dvs buljongen skall knappt röra sig. Kokas köttet för kraftigt blir det torrt.
2. Blanda potatis och rotfrukter i en gryta. Tillsätt grädde och koka tills allt är mjukt ca 15 min.
3. Tillsätt sirap och bittermandel. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt svalna.
4. Vispa äggen och tillsätt dem i smeten. Fördela i bleck och grädda vid 175° ca 45 min. Servera med en klick crème fraiche.

Serveringsportion ca: Kött 65 g, rotfruktslåda 190 g, crème fraiche 30 g
Källa: Arla Köket Senior 1:2000

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen