Kardemummavåffla, kolaäpplen, vaniljklick

Kardemummavåffla, kolaäpplen, vaniljklick

Gör så här

1. Blanda mjöl och vatten. Rör ner smör och kardemumma.
2. Vänd försiktigt ner grädde i smeten.
3. Värm våffeljärnet och pensla tunt med smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Servera direkt eller förvara på galler.
4. Stek äppelklyftor i smör med socker tills det börjar smälta. Pressa över citron och slå på grädde. Låt koka ihop några minuter.
5. Blanda kvarg, vaniljsocker och crème fraiche.
6. Servera våfflor med varma kolaäpplen och vanilljcrèmen.

Serveringsportion ca: Våfflor 170 g, äpplen 100 g, klick 80 g
Källa: Våffelrecept 2003

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen