Kanelbullar med äppelsmak, brytbröd (kalljäst)

Kanelbullar med äppelsmak, brytbröd (kalljäst)

Gör så här

1.Låt allt bli rumstempererat. Smula jästen i degblandaren, tillsätt äppeljuice och rör om.

2.Tillsätt sirap, kardemumma, salt och mjöl. Klicka ner smöret och arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig, ca 10 minuter. Låt jäsa ca 30 minuter.

3.Vispa smör, brun farin, kanel och majsstärkelse till fyllningen. Blanda ner äppelmos.

4.Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela i fyra delar och kavla ut varje del till en stor rektangulär platta.

5.Bred på fyllningen och rulla ihop till rullar från långsidan. Skär varje rulle i 20 bitar. Lägg dem glest på bakplåtspappersklädda plåtar (20 bullar är lagom till en plåt ca 30 x 40 cm).

6.Täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten. Eller låt jäsa på vanligt vis ca 30 minuter.

7.Låt bullarna jäsa upp ordenligt i minst en timme. Sätt ugnen på.

8.Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225° ca 15 minuter.

9.Dofta över florsocker och servera som brytbröd eller uppskuret i bitar.

Serveringsportion: ca 50 g
Källa:Hembakningsrådet 2010

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen