Kanelbullar i hjärtform

Kanelbullar i hjärtform

Gör så här

1.Skär smöret i tunna skivor. Blanda smör, socker, salt, jäst och nästan allt mjöl i en degblandare.
2.Värm mjölken till 37° och rör ner den i mjölblandningen.
3.Arbeta degen tills den blir blank och smidig, ca 10 min på mellanväxeln. Låt jäsa ca 30 min.
4.Ta upp degen och dela i mindre delar. Kavla ut varje del till en stor platta.
5.Vispa smör, socker, kanel och ströbröd. Bred smeten på degplattorna. Rulla ihop till rullar.
6.Skär varje rulle i skivor, lagom stora för bullar. Ställ bitarna glest på plåt så att de bildar ett hjärta. Jäs ca 30 min. Eller täck med plast och låt stå i kyl över natten. Låt sedan jäsa i rumstemperatur i minst en timme.
7.Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
8.Tillaga i ugn, 225° 12-15 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Serveringsportion: ca 40 g
Källa:Hembaknigsrådet 2010

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen