Kanel- och hasselnötscrème

Kanel- och hasselnötscrème

Gör så här

1. Rör ihop matolja och socker.
2. Vänd ner morötterna i oljeblandningen.
3. Vispa ägg fluffigt i 5 minuter med maskin. Vänd ner övriga torra ingredienser.
4. Vänd ner äggsmeten i morotssmeten och fyll i önskad form. Grädda i 190° tills kakan känns torr. Låt svalna.
5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
6. Vispa vaniljkrämen slät, vispa ner praliné, kanel och apelsinjuice.
7. Ta bort 1 dl av vaniljkrämen och smält med de urkramade gelatinbladen. Tillsätt resten av vaniljkrämen och vänd sist ned grädden.
8. Lägg en morotskaka i botten på glaset och fyll på med hasselnötskräm. Lägg i en ny botten och mer kräm. Ställ kallt och dekorera med apelsinfiléer och rostade hasselnötter.

Serveringsportion ca: 125 g
Källa: Sweetlab

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen