Kalvfärsbiffar med kryddörter och gräddsås

Kalvfärsbiffar med kryddörter och gräddsås

Gör så här

1. Blötlägg ströbröd i grädde ca 20 min. Blanda ströbrödet med de övriga ingredienserna till färsen. Smaka av med salt och peppar.
2. Forma till biffar à ca 125 g. Stek dem i smör och efterstek i ugnen vid 150°C ca 12 min.
3. Koka upp buljong, grädde och mjölk. Red av med vetemjöl. Koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med gelé, ansjovisspad, salt och peppar.
4. Färgsätt med soja.
5. Servera med kokt potatis.

Serveringsportion ca: Biffar 1 st 125 g, sås 1 dl, potatis 200 g
Källa: Arla Köket Senior nr 2 2001

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen