Kall paté med rökt skinka

Kall paté med rökt skinka

Gör så här

1. Blötlägg gelatinbladen.
2. Klä formar i plastfolie. Blanda alla övriga ingredienserna till patén. Krama ur gelatinbladen och smält dem i vattenbad. Blanda gelatinet med kvargblandningen.
3. Fördela blandningen i formarna. Låt stå i kyl tills blandningen stelnat.
4. Garnera gärna med sallad, gula kvisttomater och rökt skivad skinka.
Passar som tillbehör till en salladstallrik, på en delikatesstallrik eller som förrätt.

Tips: Kesella kan helt eller delvis bytas ut mot crème fraiche. Öka mängden gelatinpulver med några matskedar eftersom crème fraiche är lite såsigare i sin konsistens.

Serveringsportion: ca 70 g per skiva, 100 skivor
Källa: Butiksköket 1:99

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen