Kål med tomatdressing och potatiscrème

Kål med tomatdressing och potatiscrème

Gör så här

Elegant spetskål blandad med blomkål och broccoli, blir fräsch lunchrätt med en dressing på grovt skurna tomater. Potatiscrèmen ska vara ganska lös och len i konsistensen.

1. Koka potatis mjuk, häll av vattnet, pressa och späd med mjölk och grädde till krämig konsistens, smaka av med salt och peppar.
2. Koka spetskålen mjuk i lättsaltat vatten, kyl i isvatten, låt rinna av. Koka blomkål och broccoli separat i välsaltat vatten, kyl i isvatten, låt rinna av. Värm all kål i buljong vid servering.
3. Ta bort stjälkfästet på tomaterna, skiva stora och kvarta små. Blanda tomater, salladslök, schalottenlök och olivolja, smaka av med salt och peppar. Vänd ner persilja.
4. Servera tomatdressingen på kålen och potatiscrèmen bredvid. Strö över solrosfrön. Servera med bröd.

Serveringsport ca: Kål 250 g, potatis 140 g, tomatdressing 120 g, frön 1 msk, bröd 50 g.
Källa: Arla Köket Restaurang 1:2005

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen