Kål – Gräddfil – Citron – Gryn

Kål – Gräddfil – Citron – Gryn

Gör så här

 1. Plocka ner kålen i lika stora bitar. Värm en stekpanna med olja. Lägg i kål och stek ett tag. Tillsätt vitlök och schalottenlök och stek tills kålen fått fin färg.

2. Blanda gräddfil med citronskal och peppar. Vänd ner kålen i gräddfilen och smaka av med salt.

3. Svetta vitlöken i smör i en panna, häll på gryn och buljong. Koka tills vätskan har kokat in i grynen. Vänd i örterna och smaka av med salt och peppar.

4. Lägg upp grynen och toppa med kålen och kålblommor. 

Källa: Thomas Sjögren, Årets Kock 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen