Kål - Vispgrädde - Kyckling

Kål - Vispgrädde - Kyckling

Gör så här

1. Stek kycklingen gyllenbrun i olja. Vakuumpacka kycklingen med kryddorna (ca 10 kycklingklubbor per påse). Tillaga i ugn på 84° över natten eller i ca 10 tim. Dela kycklingen i lår och ben, plocka köttet för låren. Värm i ugn eller kastrull.
2. Häll grädden i bleck. Tillaga i ugn på 200° tills ytan är gyllenbrun. Vispa ner den brända ytan i grädden. Upprepa detta tre gånger. (Ska bli hälften kvar.) Mixa slätt och smaka av med citronsaft, muskot och salt.
3. Plocka ner savoykålen i blad och skär ned grovt. Ånga ca 3 min i ugn. Vänd runt kålbladen med den brända grädden.
4. Lägg jordärtskockor och smör i folieknyte. Tillaga i ugn på 160° tills de är mjuka, va 30 min. Mixa slätt och smaka av med misopasta och salt.
5. Skär ned svartkålen. Hetta upp olja i en panna, lägg nerkålen, tillsätt smör och stek kålen krispig. Pressa över lite citron och salta.
6. Toppa med brynt smör och rostade hasselnötter.

Källa: Arla Köket Modern Gastronomi 2014

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen