Kaffe- och chokladmousse

Kaffe- och chokladmousse

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180°. Rosta hasselnötterna högt upp i ugnen i 5-7 minuter. Passa noga så att de inte blir brända. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga hårt tills skalet släpper.
2. Hacka nötterna och chokladen grovt och lägg åt sidan.
3. Vispa socker och smör vitt och poröst, rör ner ett ägg i taget. Rör ner det kalla kaffet och muskoten. Tillsätt nötter och choklad. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Om du siktar ner mjölet blir skorporna sprödare. Blanda varsamt samman till en deg. Knåda inte.
4. Dela degen i två delar och rulla ut till två längder. Lägg dem på en plåt och grädda längst ned i ugnen i 30 minuter.
5. Ta ut längderna och låt svalna i 15 minuter. Sänk värmen till 75°.
6. Skär längderna i skivor på snedden. Lägg tillbaks skivorna på plåten och torka i ugn i 45-50 minuter, tills de är riktigt torra. Låt svalna.
7. Smält chokladen till 55° och vispa grädden lätt.
8. Vispa sockerlag, äggula och ägg med krossade kaffebönor till 85°. Sila nde i en vispkittel och vispa kallt.
9. Tillsätt 1/3 del av grädden i chokladen. Häll sedan i resterande 2/3 delar av grädden och äggvispet, blanda väl.
10. Varva chokladmousse och skorpor - som gärna dränkts i kallt espressokaffe - i glas.
11. Ställ kallt och garnera med mashmallows och chokladdekor.

Serveringsportion ca: 140 g
Källa: Sweetlab

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen