Jordgubbspaj med frisk citronkräm

Jordgubbspaj med frisk citronkräm

Gör så här

1. Blanda ingredienserna till degen. Klä en smord pajform, ca 22 cm Ø, med degen och nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kyl, ca 30 minuter.
2. Förgrädda pajskalet i ugnen vid 180°, ca 15 minuter. Låt svalna.
3. Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa i ytterligare någon minut tills det blir toppar.
4. Skär jordgubbarna i kvartar. Vänd försiktigt ner bären och mandeln i äggvitesmeten. Lägg fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen vid 180° tills marängen får färg, ca 20 minuter.
5. Rör försiktigt ihop crème fraiche och florsocker. Tillsätt saft och skal av citron, och servera med pajen.

Serveringsportion ca: 170 g
Källa: Älskade Gubbar 2008

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen