Jordgubbsjelly i glas

Jordgubbsjelly i glas

Gör så här

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 10 minuter. Värm vin, portvin, citronsaft och vatten i en kastrull. Tillsätt socker och de urkramade gelatinbladen. Rör tills de har smält.
2. Skiva jordgubbarna och lägg i glas. (Om glasen är höga kan du förankra några jordgubbskivor med en grillpinne, som du sticker ned i glaset. Pinnen tar du bort när allt stelnat.)
3. Häll den varma vingelén i glasen tills det täcker bären. Låt stå i kyl tills gelén stelnat, ca 4 timmar.
4. Blanda kvarg och vaniljsocker. Servera jellyn med en klick färskostkräm på toppen.

Tips: Jellyn kan även göras alkoholfri, använd då flädersaft istället för vin, men blanda den starkare än om du skulle dricka saften.

Serveringsportion ca: 230 g
Källa: Älskade Gubbar 2008

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen