Italienska rulader med salviagräddsås

Italienska rulader med salviagräddsås

Gör så här

1. Skiva karréen halvfrusen, det är lättare att skiva och skivorna blir finare, ca 75 g per skiva.
2. Fräs svampen tills vattnet från svampen ångat bort. Tillsätt smör och lök och fräs några minuter. Låt svalna.
3. Blanda svampfräset med oliver och ost. Klicka fyllning på köttskivorna och rulla ihop. Lägg ruladerna tätt i bleck. Häll över köttbuljong. Bräsera i ugn, 175° ca 30 min.
4. Bryn lök, rotfrukter, persiljekvistar och tomatpuré i smör. Tillsätt buljong och vin. Koka på svag värme ca 20 min eller till 3/4 återstår av buljongen.
5. Sila. Tillsätt grädde och koka upp. Red av med vetemjöl utrört i lite vätska. Koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med salvia, salt och peppar.
6. Koka rotfrukterna i ugn i ånga ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera med kokt potatis eller potatismos.

Serveringsportion ca: Rulader 130 g, sås 120 g, rotfrukter 50 g, potatis 150 g
Källa: Arla Köket Senior 1:2000

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen