Ingefärskaka med jordgubbar

Ingefärskaka med jordgubbar

Gör så här

1. Riv mandelmassan, blanda ut med smöret lite åt gången. Blanda till en jämn massa. Rör i ägg och crème fraiche. Blanda mjöl och ingefära. Rör ner mjölblandningen i mandelmassan. Bred ut smeten i en smord springform, ca 28 cm Ø. Grädda i ugnen vid 200°, ca 30 minuter. Låt svalna.
2. Skiva jordgubbarna och garnera kakan med dem. Vispa grädde lätt och servera en klick till kakan.

Avsluta gärna med att gjuta ett lager gelé över bakverken. Detta ger en extra finish, samt bevarar bären fräscha längre. Gjutgelé finns att köpa färdig på dunk från grossister för bageri och konditorer. Blanda med vinsyra så stelnar det fort. Vill du göra egen gelé kan du använda receptet nedan. Det ger ca 5 dl gelé.

6 gelatinblad
4 1/2 dl starkt blandad saft, t ex fläderblomssaft
1 msk strösocker
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 10 minuter. Värm saft och socker.
Krama ur gelatinbladen. Tillsätt gelatinet i den varma saften och rör tills den är smält. Låt gelén halvstelna. Skeda gelén över bakverket.

Serveringsportion ca: 270 g
Källa: Älskade Gubbar 2008

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen