Indisk kycklingklubba med saffranskokt bulgur

Indisk kycklingklubba med saffranskokt bulgur

Gör så här

1. Kör yoghurt, röd paprika, chili och kardemumma i mixern så att allt blir puré och yoghurten färgas röd.
2. Häll över marinaden på klubborna, lå ligga kallt någon timme eller gärna över natten i tätslutande plastpåse. Stek i ugnen på 175° 20-30 minuter, beroende på klubbornas storlek.
3. Koka bulgur i lättsaltat vatten med 1 påse saffran och stjälkarna från persiljan, ca 10 min. Häll bort överflödigt vatten. Ta bort persiljestjälkarna. Bulgurn ska inte vara kletig utan kornen ska vara friliggande från varandra. Låt svalna.
4. Hacka bladen från persiljan grovt. Ta ur kärnhuset ur tomaten och hacka resten fint. Blanda en marinad på olivolja, citron och havssalt. Blanda bulgur med persiljeblanden, tomaten och rödlök. Häll över marinaden och blanda runt.

Serveringsportion ca: 470 g
Källa: Carola Magnusson Veckans recept 2002


Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen