Hummusfyllda kåldolmar med paprikasås

Hummusfyllda kåldolmar med paprikasås

Gör så här

1. Fräs kikärtorna och lök i smör. Mixa grovt eller hacka kikärtorna. Blanda med yoghurt. Smaka av med spiskummin, salt och peppar. Blanda i ost och gräslök.
2. Koka kålblad mjuka i ånga i ugnen på hålbleck ca 20 sek. Fördela ca 65 g röra i bladen. Vik ihop till dolmar, fäst ev med en tandpetare. Ringla över sirap. Grädda i ugn, 175° ca 20 min.
3. Stek potatisklyftor i ugn, 175° ca 30 min. Pensla på med smör. Salta.
4. Värm såsen och servera den till kåldolmarna.

Serveringsportion ca: Dolmar 2 st 180 g, sås 0,8 dl, klyftpotatis 200 g
Källa: Arla Köket Lunch 1:2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen