Honungsstekt kalkon med couscous

Honungsstekt kalkon med couscous

Gör så här

1. Koka upp vatten och salt. Låt svalna. Lägg kalkonbitarna i lagen, låt dra i 15-20 min. Ta upp bitarna, lägg i plastpåsar i kyl över natten.
2. Smält smör med honung. Lägg kalkonen på bleck och pensla med honungssmöret. Krydda med fänkål, salt och peppar. Stek i ugn, 160° ca 30 min till en innertemperatur av 70°.
3. Fräs lök i smör, tillsätt aprikoser, buljong och juice. Koka ihop och red med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Mixa såsen med crème fraiche och smaka av med paprikapulver och salt.
4. Lägg couscous i bleck och slå varm buljong över. Rör i olja och plasta in. Låt grynen svälla i ca 15 min. Rör i varma grönsaker och frukt, smaka av med salt.

Serveringsportion ca: Kalkon 160 g, couscous 240 g, sås 70 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2004

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen