Honungsglacerad korv- och rotfruktspytt med örtsås

Honungsglacerad korv- och rotfruktspytt med örtsås

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225° . Skär korven i 1 cm tjocka skivor. Fördela korv, purjolök, potatis och rotfrukter på smorda bleck i ett lager. Strö över timjan. Klicka i honung. Sätt in i ugnen tills honungen smält, ca 2 min. Rör om väl i blecket så att honungen fördelar sig över allt. Fortsätt stekningen i ca 10 min. Krydda med salt.
2. Rör ut mjöl i crème fraiche. Koka upp buljong, tillsätt crème fraiche och koka såsen i 2-3 min. Smaka av med salt, peppar och franska örter.
3. Servera rotfruktspytten med örtsås.

Serveringsportion: Korv- och rotfruktspytt ca 250 g, örtsås 2-3 msk
Källa: Arla Köket Junior 2:2000

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen