Högrev, kryddpeppar, morot och lök

Högrev, kryddpeppar, morot och lök

Gör så här

1. Bryn köttet med salt och peppar i smör. Lägg i en djup kastrull och häll på buljong och vin så det täcker.

2. Krossa kryddpepparn grovt, skär ner lök och morot. Bryn kryddpepparn med lök, morot och lagerblad i smör. Lägg i kastrullen med köttet.

3. Baka köttet med lock i ugn på 75° över natten till en innertemperatur på 62–65°.

4. Ta upp köttet. Sila och reducera buljongen till önskad smak. Red ev av med arrowrot och smaka av med rödbetssaft, salt och peppar. Montera i lite smör på slutet.

 Morotspuré:

1. Skär moroten i 2 x 2 cm bitar och lägg i en kastrull med buljong, pepparkorn (gärna i en kryddpåse), vinäger, salt och peppar. Koka tills moroten är mjuk.

2. Plocka upp pepparkornen, häll av kokspadet och spara det. Mixa morötterna till en slät puré med smöret och späd ev med kokspad. Smaka av med salt, peppar och ev vinäger.

Morotssallad:

1. Tvätta morötterna och hyvla mycket tunt på mandolin och lägg i kallt vatten ca 1 tim.

2. Blanda en vinägrett på olja, vinäger, salt och peppar

3. Häll av morötterna och torka dem väl. Blanda med vinägretten vid servering och låt de bli lite ljumna under lamporna i luckan. Vänd till sist ner finstrimlad persilja. 

Lök:

1. Skala löken så att roten och toppen är kvar, dela lökarna på hälften.

2. Koka upp vinäger, socker, vatten och lagerblad. Lägg i löken och sjud ca 10 min tills de är mjuka men samtidigt krispiga. Ta upp och låt rinna av.

3. Bryn lökarna snabbt på snittytan i smör. Dela i lameller och salta.

 Källa: Kockrapporten, Peter J Skogström

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen