Hjortstek med senapssås, ärtmos och saltgurka

Hjortstek med senapssås, ärtmos och saltgurka

Gör så här

1. Gnid in köttet med salt och peppar. Stek i ugn, 125º till en kärntemperatur av 75º. Låt köttet vila ca 20 min innan det skivas.
2. Koka potatisen. Mosa den med vispen i blandaren. Tillsätt mjölk, grädde och ärtpuré. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka upp buljong och crème fraiche. Red av med vetemjöl utrört i vätska. Koka 5 min. Smaka av med senap, pepparrot, salt och peppar.

Serveringsportion ca: Kött 90 g, mos 250 g, sås 90 g, saltgurka 30 g
Källa: Det ska vara gott att bli gammal 2

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen