Hjortronsoppa med vanilj- och citronfyllda snöägg

Hjortronsoppa med vanilj- och citronfyllda snöägg

Gör så här

1. Gör crème fraiche-fyllningen. Vispa ingredienserna till en fast kräm. Fyll
upp i en spritspåse och spritsa kupolformar halvfulla. Frys in.
2. Gör soppan. Koka hjortron i saftmaja tills 500 g hjortronsaft
återstår. Låt svalna. Blanda sockerlag, cognac, likör och citronsaft med hjortronsaften. Smaka av.
3. Marinera hjortronen, gärna i kyl över natten.
4. Vispa äggvita, socker, citronrasp och vanilj till äggen till en styv maräng. Dela marängen i två delar. Tillsätt hjortronpurén i den ena delen. Lägg båda marängerna i en spritspåse, så att man ser färgskillnaden. Spritsa upp i önskad form och lägg i crème fraiche-fyllningen i mitten. Kör i mikro
i ca 8–10 sekunder, släpp ut ångor efter halva tiden, så att inte äggen exploderar.
5. Montering: Servera soppan i en djup skål med marinerade hjortron och snöägg. Strö över rostad mandel och citronverbena.

Serveringsportion ca: 80 g
Källa: Dessertakademien 2005

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen