Hjortrongelé med pistaschris och citronkräm

Hjortrongelé med pistaschris och citronkräm

Gör så här

1. Chokladdragerade vetepuffar: Smält choklad och blanda ner puffar.
Lägg ut på bleck och låt stelna.
2. Citronkräm: Blanda matyoghurt, citronrasp, vanilj och
florsocker. Ställ kallt.
3. Hjortongelé: Plocka ut fina hjortron till garnering, lägg på ett
bleck, plasta och ställ i kyl till montering. Koka resterande hjortron i saftmaja.
Alternativt koka bären, mixa och sila genom ett kaffefilter till klar saft (låt rinna av i ca 3 timmar). Häll alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt gelén svalna till 30°.
4. Patécigarett: Blanda smör, florsocker, mjöl och äggvita
till en krämig och slät massa. Dra ut i remsor på silpat med ett tandat skrapkort.
Baka i 180° i ca 5 minuter. Vik ihop till knyten i t ex ett decilitermått.
5. Pistaschris: Koka upp mjölk, vanilj, socker, salt och apelsinrasp. Tillsätt ris och låt sjuda tills riset är al dente. Häll ut på bleck, plasta och låt svalna. Blanda ner pistaschmandel och grädde.
6. Montering: Varva hjortrongelé och pistaschris i ett glas. Lägg ett ägg av citronkrämen samt patécigaretten ovanpå. Dekorera med hjortron, lite vetepuffar och pistaschmandel. Strö florsocker på toppen.

Serveringsportion ca: 140 g
Källa: Dessertakademien 2005

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen