Hirten- och basilikagratinerad lammrygg med fondant potatis och sås på rostad vitlök

Hirten- och basilikagratinerad lammrygg med fondant potatis och sås på rostad vitlök

Gör så här

1. Mixa ost, basilika, panko och smör. Lägg ost- och basilikaröran i en plastad form, ställ kallt.
2. Skär upp lammryggen i portionsbitar och bryn i smör.
3. Skär den kalla ost- och basilikaröran i skivor på längden och lägg på lammryggsbitarna. Tillaga i ugn, 200° ca 7 min.
4. Skär potatisen i stora stavar. Tillaga potatisen med smör, timjan och rosmarin i ugn, 175° ca 30 min.
5. Rosta vitlöken i smör i kastrull, slå i vin och låt reducera till hälften. Häll i fonden, låt reducera. Red av med majsmjöl och sila av. Smaka av med salt peppar .
6. Koka vårlöken i saltat vatten.
Servera lammryggen med potatis, vårlök och sås.

Källa: Castello® Alps Selection 2012

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen