Hamburgare med  picklad, karamelliserad  och rå lök

Hamburgare med picklad, karamelliserad och rå lök

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna. Skiva silverlökarna tunt på mandolin och lägg i en vakuumpåse, häll på ättikslagen och förslut. Låt dra i minst 1 tim.

  2. Skiva 1/10 st rödlökar tunt på mandolin. Spola lökskivorna i kallt vatten ca 10 min. Låt ligga i kallt vatten fram till serveringen.
  3. Skiva resterande rödlökar grovt. Värm smör och olja i en stekpanna. Lägg i rödlöken och sautera. Sänk värmen och låt rödlöken långsamt stekas, rör bara om lite då och då tills allt är karamelliserat.
  4. Forma färsen till burgare, salta och peppra. Sota burgarna i en het stekpanna. Avsluta med en klick smör. Lägg på osten när burgarna har en innertemperatur på 46° och låt den smälta. Låt burgarna vila någon minut innan de läggs ihop.
  5. Värm bröden i ugn. Stryk ett tunt lager senap på bröden och bygg burgarna.

    Tips!
    Skiva över lite tryffel så har du en lyxburgare.

    Källa: California Style Jimmi Eriksson Årets kock 2016

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen