Halstrad gravlax med grädd- och dillstuvad potatis

Halstrad gravlax med grädd- och dillstuvad potatis

Gör så här

1. Blanda socker, salt, citronpeppar och dill i en skål. Gnid in laxen med blandningen och täck med plastfolie. Ställ laxen i kylskåp ca ett dygn, vänd den några gånger.
2. Stek fisken i smör på hög värme i en stekpanna så att den får färg, sänk värmen och stek klart, ca 2 min per sida. Skär upp i portionsbitar.
3. Koka upp grädde i en kastrull. Tillsätt potatis, låt puttra. Krydda med salt och peppar och strö över dill.

Serveringsportion ca: Lax 120 g, potatis 145 g
Källa: Arla Köket Senior 2004:01

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen