Halloncheesecke från Gunnarssons

Halloncheesecke från Gunnarssons

Gör så här

1. Blanda kex med smält smör till bottnarna. Dela upp massan i ringar (20 cm i diameter och 4 cm höga). Platta till ordentligt och baka i ugn på 190° 11-14 min.
2. Knåda in citron och vanilj i socker. Lös upp färskosten med vanilj- och citronsockret. Tillsätt Kesella och crème fraiche. Blanda ner ägg i omgångar utan att det blir klumpar. Fyll upp massan i det förgräddade skalen. Baka i ugn på 150° i ca 35 min tills massan stannat.
3. Mixa bär och sylt slät i matberedare. Koka försiktigt upp massan. Låt agar agar svälla i vatten, och vispa ner i massan, låt koka upp igen.
4. Jämna av cheesecaken med en kniv. Fyll spegeln varm på den välkylda cheesecaken. Ställ i kyl tills spegeln har stelnat. Skär försiktigt ut cheesecaken och dekorera med bär.

Serveringsportion ca: 220 g
Källa: Buko – mångsysslaren i köket

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen