Hallon- och mangoparfait i chokladkon med spunnet socker

Hallon- och mangoparfait i chokladkon med spunnet socker

Gör så här

1. Vispa äggvita och socker till maräng till citrondacquisebotten. Tvätta citronen och riv citronskalet. Tillsätt citronskalet och vispa marängen riktigt styv. Vänd ner mandelmjöl och socker.
2. Spritsa upp bottnar stora som en enkrona på silpat. Baka i ugn, 175° i ca 12 – 15 minuter tills ytan är spröd. Inuti ska de vara mjuka.
3. Värm äggvita, socker och citronsaft under vispning till 60° till parfait. Vispa marängen kall. Dela upp marängen i två lika delar. Blanda hallonpuré i den ena, mangopuré i den andra och vispa slätt. Vispa upp grädden till ett löst skum. Dela upp grädden och lägg 250 g grädde i varje skål. Vänd samman med en slickepott till två luftiga parfaiter. Spritsa först hallonparfaiten i formarna. Spritsa därefter mangoparfaiten i mitten. Täck med citrondaquoisebotten. Frys in.
4. Smält kakaosmöret till 50° och tillsätt den mörka smälta chokladen och värm till 50°. Blanda väl och sila genom en chinoise. Fyll upp chokladpistolen innan montering.
5. Koka upp socker och vatten, skumma av. Tillsätt glykosen och koka till 160°. Kyl kastrullen omedelbart i kallt vatten. Låt karamellen svalna i ca 5 minuter. Doppa en avklippt visp ner i karamellen och svinga karamellen mellan två pinnar. Förvara torrt i plastpåse.
6. Lossa parfaiterna genom att doppa händerna i varmt vatten och tryck ut dem. Spruta dem med choklad och frys in. Ställ konen på en tallrik. Dekorera med mangotärningar blandade med passionsfruktskärnor samt med spunnet socker.

Serveringsportion ca: 160 g
Källa: Dessertakademien 2000

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen