En härligt krämig och smakrik sill med hetta från curry och sötma från rivet äpple passar bra till både jul och påsk. Den här görs på matjessill och spetsas med lite akvavit. Passar även bra på en silltallrik på midsommarmenyn.

Gummans currymatjes från Skåne

Recept av Marie Skogström

En härligt krämig och smakrik sill med hetta från curry och sötma från rivet äpple passar bra till både jul och påsk. Den här görs på matjessill och spetsas med lite akvavit. Passar även bra på en silltallrik på midsommarmenyn.

Gör så här

    • Sila av spadet från matjessillen. Skär sillen i bitar.
    • Blanda ihop gräddfil, majonnäs, curry och akvavit.
    • Vänd ner sill, äpple, gräslök och dill och låt stå minst 1 tim i kyl innan servering. Smaka gärna av efter ca 1 tim så att currysmaken är bra.
    • Lägg upp i glasburkar, toppa med finskuren gräslök och plockad dill.