Gumbo

Gumbo

Gör så här

Brun Roux:
1. Värm oljan i en stor gjutjärnspanna. Rör ner mjölet och låt det sjuda på svag värme tills det får en gyllenbrun färg. Tillsätt övriga ingredienser och låt det sjuda på svag värme ca 10 min.

Gumbogryta:
1. Koka upp fiskbuljongen. Tillsätt musslorna och koka i 2 min. Lyft upp musslorna och låt dem svalna.
2. Rör ner rouxen i buljongen och låt det sjuda i 5-10 min.
3. Stek korvbitarna och lägg ner dem i grytan tillsammans med övriga ingredienser strax före serveringen. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
4. Servera grytan med ris och en klick kvarg.

Serveringsportion ca: Gumbogryta 290 g, ris 160 g, kvarg 40 g
Källa: Kesella i New York

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen